SpareBank 1 Nord-Norge arrangerte hackaton i Alta om bærekraftig reiseliv over en helg i Januar. Banken tok med seg 26 studenter til en av landets mest spennende reiselivsdestinasjoner. Her fikk studentene oppleve lokale delikatesser i særklasse og iskaldt arktisk klima!

Helgen var derimot ikke bare kos, studentene hadde masse jobb å gjøre. I løpet av helgen ble studentene delt inn i grupper og måtte identifisere et problem med dagens reiseliv, for å så utvikle en løsning i tråd med temaet “bærekraftig reiseliv”.

Alle gruppene jobbet beinhardt med problematikken, og løsningene som ble pitchet på slutten av oppholdet var av svært høy kvalitet. Juryen som besto av lokale aktører innen reiselivsbransjen, fikk den vanskelige oppgaven om å velge en vinnergruppe. Etter lange diskusjoner klarte juryen å lande på en vinnergruppe. Gruppen som utviklet applikasjonen “Join” stakk av med seieren, “Join” kan beskrives som en slags Uber for reiseliv!

Eva Vikmane, Amanda Rydningen Engeseth, Beate Jolma, Julie Grøver Martinussen og Bendik Pettersen Lundberg utgjorde vinnergruppa! Prosjektet skal nå evalueres hos SpareBank 1 Nord-Norge for å vurdere om dette er noe banken og gruppen ønsker å jobbe videre med, slik som ble gjort med Karriere Nord.

Det har seg slik at Karriere Nord ble skapt under fjorårets Hackaton i Bodø. Studentene jobbet da med Morgendagens Nord-Norge. Karriere Nord ble skapt som et tiltak for å få flere studenter til å bli og jobbe i landsdelen.