Hvem er du?

Jeg heter Julie Høie Nygård, er 26 år og fra Tromsø. Jeg studerer master i organisasjon og ledelse ved UiT. Jeg har stor interesse for innovasjon og i tillegg er jeg godt over gjennomsnittlig glad i og opptatt av miljøet!

Hva jobber du med?

I tillegg til studiet jobber jeg som intern i Remiks Miljøpark der jeg har en 50% stilling. Remiks er en totalleverandør av avfallstjenester i Tromsø. Bedriften jobber med å skape verdier av avfall, det er spennende for man får være med på å løse noen av de store miljøutfordringene vi har! I Remiks jobber jeg 40% med kommunikasjon og 10% med forskjellige prosjekter. Kommunikasjonsdelen består i stor grad av å holde kontakt med kundene og svare på de spørsmålene de måtte ha om om avfall. I prosjektdelen får jeg bli med i de forskjellige prosjektene som Remiks har, og det er skikkelig spennende! For eksempel er Remiks involvert i et prosjekt der de jobber med å bruke resirkulert plast i asfalt, noe som skal gjøre den både mer slitesterk og økonomisk gunstigere.

Hva gjorde at du valgte denne retningen?

Remiks er en bedrift der de ansatte er veldig miljøbevisst, noe som er midt i blinken for meg! Avfall er noe jeg synes er utrolig spennende fordi det har så stor verdi, samtidig som de aller fleste tror det bare er søppel. I tillegg til miljøfokuset ønsket jeg å jobbe i Remiks på grunn av at de alltid har et eller annet innovativt prosjekt på gang!

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut?

Siden jeg er ganske nyoppstartet har jeg ikke hatt en “vanlig” arbeidsdag enda. Det er mye forskjellig som skjer og jeg elsker det.

Hva er det resten av Norge ikke skjønner med Nord-Norge?

Haha, jeg tror det er mye resten av Norge ikke helt har skjønt med Nord-Norge. For å trekke fram noe som jeg har oppdaget etter å ha vært mye ute å reist er at folkene i Nord-Norge har en egen form for gjestfrihet. Vi er på en måte et mer åpent folk, og det tror jeg de som flytter hit også har merket. En annen ting jeg tror folk ikke har skjønt, er at de må komme seg hit! De fleste i resten av Norge har ikke vært i Nord-Norge, og det er utrolig trist. Når folk kommer hit blir de jo helt overrasket over hvor nydelig det er her! Til slutt, og kanskje det viktigste, er at jeg ikke tror folk har skjønt hvor stort mulighetsrommet i Nord-Norge er. I tillegg er det færre “om beinet” her, så det er kanskje lettere å få de skikkelig store mulighetene her i Nord-Norge. Jeg kunne i alle fall ikke tenkt meg en karriere noen andre plasser enn i Nord-Norge.